Hoe steunen?

Wij bouwen aan een organisatie
die blijft zoeken, durft dromen,
duurzaamheid en innovatie omarmt
en vertrouwen heeft in de toekomst.

 

Help jij onze dromen verwezenlijken? Binnen onze organisatie hebben wij heel wat dromen en ambities. Om deze te realiseren zijn giften, sponsoring, legaten en acties een onmisbare bron van inkomsten. Onze werkingsmiddelen worden al jaren niet of nauwelijks meer geïndexeerd. Ook infrastructuursubsidies zijn beperkt en geplafonneerd. Na de coronacrisis zet de energiecrisis onze organisatie voor grote budgettaire uitdagingen. Extra middelen uit giften en sponsoring zijn meer dan ooit noodzakelijk.

Giften

Wil je graag een gift doen? Dat kan op rekeningnummer BE51 4673 3521 0162 op naam van De Lovie vzw met de vermelding van het project dat je wenst te steunen. Als je een bedrag van minimum €40 doneert, heb je recht op een fiscaal attest en krijg je 45% belastingsvermindering op het geschonken bedrag. Een gift van 40 euro kost je maar 22 euro. De Lovie vzw is gemachtigd door het Ministerie van Financiën om fiscale attesten uit te reiken voor giften vanaf 40 euro. Fiscale attesten worden in de maand maart opgestuurd. Op vraag kunnen wij ook een factuur sponsoring bezorgen.

Wil je ons op een meer duurzame wijze steunen, kies dan voor een doorlopende opdracht met een bedrag naar keuze via rekeningnummer BE51 4673 3521 0162 op naam van De Lovie vzw. Zo help je onze meerjarige projecten te realiseren.

Elke gift is een bijdrage aan meer kwaliteit van leven.

Projectsteun

De Lovie heeft nood aan private middelen voor de realisatie van zowel onroerende projecten als voor roerende investeringen.

Ben je lid van een serviceclub? Heb je iets te vieren, bv. jubileum of opendeur? Ben je lid van een vereniging en organiseer je wel eens iets ten voordele van het goede doel, bv. een (kunst)veiling of benefietvoorstelling …? Of wil je graag een crowdfunding op poten zetten voor één van deze projecten? Dan kan via een inzamelactie via onze Facebookpagina of via iksteunmijngoededoel. 

Voor meer informatie over concrete projecten steunen, kan je contact opnemen met Eva Bouve: eva.bouve@delovie.be of  057 344 377 of 0473 55 01 97.

 • Hulpmiddelen en een comfortabele en aangepaste infrastructuur
  Respect voor de mensen die we ondersteunen uit zich op verschillende vlakken, zeker ook in comfortabele en aangepaste infrastructuur en hulpmiddelen: tentbedden, visualisatieschermen, Beleef-TV, tillift, verzorgingsbed, hooglaagbad, gemotoriseerde bewegingstrainer, Huntingtonzetel, relaxzetels, materiaal gericht op zintuiglijke stimulering bij personen met autisme, diepe of meervoudige verstandelijke beperking …
 • Vrije tijd en ontspanning
  Ook op het vlak van recreatieve of sportieve ontspanning is vaak aangepast materiaal nodig: duobike, gemotoriseerde tandem, rolstoelfiets, gocarts, vogelnestschommel … Wij streven naar duurzaam vrijetijdsmateriaal. Het zinvol invullen van vrije tijd is een basisrecht. Help jij ons om de personen die we ondersteunen een fantastische ervaring te bieden, een onvergetelijke leefgroepsreis een muzikale namiddag … ?
 • Dorpspunten in Dranouter
  Dorpspunt in Beveren, Dorpspunt in Stavele, Dorpspunt in Krombeke, Dorpspunt in Pervijze en Dorpspunt in Zandvoorde: allemaal zijn het ontmoetingsplaatsen met een sociale functie voor de inwoners van het dorp. Je vindt er ook een buurtwinkel met korte-keten producten en het is een knooppunt voor mobiliteit. Dus gaan we verder en plannen we de opstart van een nieuw dorpspunten in Dranouter (september – oktober 2023). We zoeken vooral hulp voor het inrichten van beide dorpspunten dus alle hulp is welkom!
 • Renovatie poldervleugel van het begijnhof in Diksmuide
  Begin 2020 is de renovatie van de poldervleugel van het begijnhof in Diksmuide gestart. Daarbij willen we rekening houden met de historische kenmerken van het begijnhof zonder evenwel in te boeten aan alle comfort van vandaag. Na de restauratie zal de poldervleugel vijf kleinschalige woningen, een grote ontmoetingsruimte én een vakantieverblijf omvatten. Shop online via onze Trooperpagina en help dit project te realiseren!
 • De Biotope
  De Biotope is de ruime hoevewerking van De Lovie vzw waar biodiversiteit, variatie in de natuur en het herstel van de balans tussen mens en natuur centraal staat. Maar het is ook een plaats waar we werken met dieren als ontspannende activiteit voor de personen die we ondersteunen. Het is een ‘biotoop’, een plek waar je je goed voelt maar waar we ook ‘tope’ zaken realiseren want samen zijn we zoveel sterker. Wil jij ’tope’ met ons helpen bouwen aan deze fijne plek?
 • Buurthuis aan de Vaart
  In Huis aan de Vaart in Ieper helpen we de buren met de stoep vegen, de bloemen water geven, vuilnisbakken buiten zetten, het ophalen van zwerfvuil en gaan we wandelen met de hond van buurvrouw Kathleen. Ook tegen een partijtje netbal met de ouders en de buren zeggen we nooit nee. Op die manier willen we mensen met elkaar verbinden en inzetten op warme en zorgzame buurten. Om dit nog beter te kunnen doen, hebben we een tijdje geleden het plan opgevat om de loods die achteraan het huis ligt, om te toveren tot een echt buurthuis waar iedereen uit de buurt welkom is. Help jij ons om er een echt gezellig buurthuis van te maken?

Vrienden van De Lovie

Vrienden van De Lovie is een initiatief van Michiel Bulcke, zaakvoerder uit Roeselare en papa van Alexander en Louis die tijdens de week bij ons verblijven. Vrienden van De Lovie engageren zich om jaarlijks een gift van 2500 euro over te maken. Op die manier versterken zij structureel en op langere termijn onze organisatie en kunnen wij fantastische projecten realiseren. Vrienden van De Lovie ontmoeten elkaar op het jaarlijks netwerkevenement waar ook toelichting wordt gegeven over de besteding van de middelen.

Meer info vind je op http://www.vriendenvandelovie.be of neem een kijkje in de brochure.

Interesse? Contacteer Michiel Bulcke op het tel. nr. 051 262 650 of Eva Bouve op het tel. nr. 057 344 377 of via mail naar eva.bouve@delovie.be 

Legaat

Naast familie en vrienden kan je ook een goed doel opnemen in je testament. Op die manier wordt je nalatenschap zinvol besteed en leef je verder in de projecten die jij wilde steunen. Vanaf 1 juli 2021 wordt het fiscaal voordeel van duolegaten in Vlaanderen afgeschaft en zal er voor oude testamenten met een duolegaat geen fiscaal voordeel meer zijn. Legaten aan ‘goede doelen’ zijn vanaf dan wel volledig vrijgesteld van erfrechten. Meer informatie vind je in deze folder.

Ook als je er niet meer bent, kun je nog veel betekenen.

Evenementen

Leef- en werkgroepen van De Lovie vzw zetten zich zelf ten volle in voor het verwezenlijken van hun dromen en projecten. Zij organiseren activiteiten en evenementen. MTB De Lovie, Chefs & Students for Charity, Bloemendagen, Goesting in de zomer, Wintergeluk … Hou zeker onze kalender in het oog. Je beleeft er leuke momenten met vrienden en familie en steunt er onze projecten mee!

Ethiek in de fondsenwerving
Wij zijn lid van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving en respecteren de Ethische Code Fondsenwerving. Meer info op www.vef-aerf.be.
Het meest recente syntheserapport vind je hier.

AERF LABEL PMS DEF V

Projecten gesteund door:

Leader Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling 

Een sociaal, gastvrij, inclusief en groen kasteelpark voor iedereen

We investeren in het hoeveproject De Biotope. Hiermee willen we mensen uit de buurt met interesse voor dieren, duurzame landbouw, kinderen en jongeren, mensen die we ondersteunen en de medewerkers met een beperking, die voor de dieren zorgen en het voedselbos onderhouden, met elkaar in contact brengen. We werken een programma rond groene rustruimtes uit voor professionele spelers (psychologen en coaches).

Uitbreiding en versteviging van de werking van Dorpspunt Beveren via nieuwe dorpspunten

Dankzij dit project bieden wij de personen die we ondersteunen de mogelijkheid om hun rol als dorpspuntmedewerker ten volle op te nemen. We versterken hun talenten door coaching en ondersteuning. Zij leren specifieke technieken aan en dragen hun kennis en ervaring uit naar andere Dorpspunten, binnen De Lovie vzw en in scholen.

Sociale restauratie en inclusief wonen in historisch stadscentrum Diksmuide 

Met de restauratie van de Poldervleugel van  het Begijnhof zetten we in op duurzame, kwaliteitsvolle en betaalbare woningen voor kwetsbare doelgroepen. We investeren in de vermaatschappelijking van de zorg en zetten in op inclusieve workshops en samenwerkingen met de buurt.

CSR op Kasteeldomein De Lovie als katalysator voor sociale en inclusieve plattelandsontwikkeling

We willen het kasteelpark De Lovie openstellen voor het publiek om er te genieten van de rust en de natuur. Dit doen we door het park toegankelijk te maken voor wandelaars en fietsers en door het organiseren van teambuildings, bezoeken en rondleidingen voor bedrijven, verenigingen en scholen. Het kasteel speelt een centrale rol en krijgt een duurzame herbestemming met een belevingsgerichte invalshoek. Tijdens de zomermaanden kan je genieten van een hapje en een drankje op het zomerterras bij het kasteel en de vijver, een samenwerking met Kunstenfestival Watou.