Hoe steunen?

Onze werkingsmiddelen werden al sinds 2010 niet of nauwelijks meer geïndexeerd. Bovendien wordt van het werkingsbudget jaarlijks een percentage afgeroomd als besparingsmaatregel. Ook de provinciale infrastructuursubsidies zijn afgeschaft. Giften, sponsoring, legaten, benefieten … zijn meer dan ooit een onontbeerlijke bron van inkomsten!

Wil je graag een gift doen? Dat kan op rekeningnummer BE51 4673 3521 0162 op naam van De Lovie vzw met de vermelding van het project dat je wenst te steunen. Als je een bedrag van minimum €40 doneert, heb je recht op een fiscaal attest en krijg je 45% belastingsvermindering op het geschonken bedrag.

Je kan ons op verschillende manieren helpen:

-Projectsteun
-Structurele steun (doorlopende opdracht) of als Vriend van De Lovie)
-Legaat

Projectsteun

De Lovie heeft nood aan private middelen voor de realisatie van zowel onroerende projecten als voor roerende investeringen.

Ben je lid van een serviceclub? Heb je iets te vieren, bv. jubileum of opendeur? Ben je lid van een vereniging en organiseer je wel eens iets ten voordele van het goede doel, bv. een (kunst)veiling of benefietvoorstelling …? Of wil je graag een crowdfunding op poten zetten voor één van deze projecten? Dan kan via een inzamelactie via onze Facebookpagina of via iksteunmijngoededoel
Enkele voorbeeldprojecten die jouw steun kunnen gebruiken.

Hulpmiddelen en een comfortabele en aangepaste infrastructuur

Respect voor de mensen die we ondersteunen uit zich op verschillende vlakken, zeker ook in comfortabele en aangepaste infrastructuur en hulpmiddelen: tentbedden, visualisatieschermen, Beleef-TV, tillift, verzorgingsbed, hooglaagbad, gemotoriseerde bewegingstrainer, Huntingtonzetel, relaxzetels, materiaal gericht op zintuiglijke stimulering bij personen met autisme, diepe of meervoudige verstandelijke beperking … Ook op het vlak van recreatieve of sportieve ontspanning is vaak aangepast materiaal nodig: duobike, gemotoriseerde tandem, rolstoelfiets, gocarts, vogelnestschommel …

Dorpspunten in Dranouter en Zandvoorde

Dorpspunt in Beveren, Dorpspunt in Stavele, Dorpspunt in Krombeke en Dorpspunt in Pervijze: allemaal zijn het ontmoetingsplaatsen met een sociale functie voor de inwoners van het dorp. Je vindt er ook een buurtwinkel met korte-keten producten en het is een knooppunt voor mobiliteit. Dus gaan we verder en plannen we de opstart van twee nieuwe dorpspunten in Dranouter en Zandvoorde. We zoeken vooral hulp voor het inrichten van beide dorpspunten dus alle hulp is welkom!

Renovatie poldervleugel van het begijnhof in Diksmuide

Begin 2020 is de renovatie van de poldervleugel van het begijnhof in Diksmuide gestart. Daarbij willen we rekening houden met de historische kenmerken van het begijnhof zonder evenwel in te boeten aan alle comfort van vandaag. Na de restauratie zal de poldervleugel vijf kleinschalige woningen, een grote ontmoetingsruimte én een vakantieverblijf omvatten.

Shop online via onze Trooperpagina en help dit project te realiseren!

De Biotope

De Biotope is de ruime hoevewerking van De Lovie vzw waar biodiversiteit, variatie in de natuur en het herstel van de balans tussen mens en natuur centraal staat. Maar het is ook een plaats waar we werken met dieren als ontspannende activiteit voor de personen die we ondersteunen. Het is een ‘biotoop’, een plek waar je je goed voelt maar waar we ook ‘tope’ zaken realiseren want samen zijn we zoveel sterker. Wil jij ’tope’ met ons helpen bouwen aan deze fijne plek?

Buurthuis aan de Vaart

In Huis aan de Vaart in Ieper helpen we de buren met de stoep vegen, de bloemen water geven, vuilnisbakken buiten zetten, het ophalen van zwerfvuil en gaan we wandelen met de hond van buurvrouw Kathleen. Ook tegen een partijtje netbal met de ouders en de buren zeggen we nooit nee. Op die manier willen we mensen met elkaar verbinden en inzetten op warme en zorgzame buurten. Om dit nog beter te kunnen doen, hebben we een tijdje geleden het plan opgevat om de loods die achteraan het huis ligt, om te toveren tot een echt buurthuis waar iedereen uit de buurt welkom is. Help jij ons om er een echt gezellig buurthuis van te maken?

Structurele steun

Doorlopende opdracht
Wil je ons op een meer duurzame wijze steunen, kies dan voor een doorlopende opdracht met een bedrag naar keuze via rekeningnummer BE51 4673 3521 0162 op naam van De Lovie vzw. Zo help je onze meerjarige projecten te realiseren.

Elke gift is een bijdrage aan meer kwaliteit van leven.


Vrienden van De Lovie
Vrienden van De Lovie is een initiatief van Michiel Bulcke, zaakvoerder uit Roeselare en papa van Alexander en Louis die tijdens de week bij ons verblijven. Vrienden van De Lovie engageren zich om jaarlijks een gift van 2500 euro over te maken. Op die manier versterken zij structureel en op langere termijn onze organisatie en kunnen wij fantastische projecten realiseren. Vrienden van De Lovie ontmoeten elkaar op het jaarlijks netwerkevenement waar ook toelichting wordt gegeven over de besteding van de middelen.

Meer info vind je op http://www.vriendenvandelovie.be of neem een kijkje in de brochure.

Interesse? Contacteer Michiel Bulcke op het tel. nr. 051 262 650 of An-Sofie Knockaert op het tel. nr. 057 344 377 of via mail naar ansofie.knockaert@delovie.be.

Legaat

Naast familie en vrienden kan je ook een goed doel opnemen in je testament. Op die manier wordt je nalatenschap zinvol besteed en leef je verder in de projecten die jij wilde steunen.

Ook als je er niet meer bent, kun je nog veel betekenen.

Vanaf 1 juli 2021 wordt het fiscaal voordeel van duolegaten in Vlaanderen afgeschaft en zal er voor oude testamenten met een duolegaat geen fiscaal voordeel meer zijn. Legaten aan ‘goede doelen’ zijn vanaf dan wel volledig vrijgesteld van erfrechten. Meer informatie vind je in deze folder.

 

Fiscaal attest of factuur
De Lovie vzw is gemachtigd door het Ministerie van Financiën om fiscale attesten uit te reiken voor giften vanaf 40 euro. Op vraag kunnen wij ook een factuur sponsoring bezorgen.

Ethiek in de fondsenwerving
Wij zijn lid van de Vereniging voor Ethiek in de Fondsenwerving en respecteren de Ethische Code Fondsenwerving. Meer info op www.vef-aerf.be.
Het meest recente syntheserapport vind je hier.

AERF LABEL PMS DEF V