Ondersteuning overdag

“Ik woonde mijn hele leven thuis maar mijn ouders zijn beiden overleden. Gelukkig kan ik terecht bij zus die ook in Diksmuide woont. Maar overdag is zij gaan werken. Kan ik een beroep doen op dagondersteuning in de buurt van zus?”

“Ik wil naar Rock for Specials gaan maar mijn broer wil niet mee. Hij houdt niet van festivals. Kan ik eventueel mee met jullie?”

“Ik ben 21 jaar en ben het eigenlijk beu om nog naar school te gaan. Mijn broer en mijn zus mogen al beiden gaan werken en ik wil dat heel graag ook.  Kan ik bij jullie aan de slag?

“Ik was vroeger zelfstandig landbouwer maar had een ernstig ongeluk met blijvend hersenletsel. Ik kan de boerderij niet meer zelfstandig runnen maar hou nog steeds van landbouwactiviteiten. Kan ik op de hoeve van De Lovie terecht?”

“Mijn dochter heeft een diep verstandelijke handicap en kan omwille van haar leeftijd niet meer terecht in het buso-onderwijs. Ze houdt van wandelen, natuuractiviteiten en luisteren naar muziek. Welke dagondersteuning bieden jullie aan?”

Je kan bij ons terecht voor dagondersteuning: van enkele uren per dag, tot 1 of meerdere dagen in de week. Afhankelijk van je interesses en noden werken we samen een boeiend en gevarieerd programma uit. Over de middag bieden wij een warme maaltijd aan en indien nodig kun je een beroep doen op busvervoer van en naar huis. De dagondersteuning kan ook gecombineerd worden met andere ondersteuningsvormen.

Contacteer ons via het contactformulier, via socialedienst@delovie.be of op het telefoonnummer 057 334 965.

Productateliers
In de productateliers maak je mooie afgewerkte producten die verkocht worden in onze winkels: bv. houten decoratieartikelen (kapstokken, groeimeters …), héérlijke confituren, kleurrijke kaarsen of keramiek in al haar vormen. Je kan er ook eenvoudig werk verrichten in opdracht van bedrijven: bv. verpakkingswerk, mailings of assemblagewerk.

Projectateliers
De projectateliers worden opgedeeld naargelang thema. Je kan zelf kiezen welk thema jou aanspreekt: sport en beweging, muziek, vorming, vrije tijd, enz.
Enkele voorbeelden: start-to-run, hoe maak ik een eigen facebookprofiel aan, naar de wekelijkse markt …

Service-ateliers
De service-ateliers leveren bepaalde diensten aan externe organisaties of binnen De Lovie zelf. Enkele voorbeelden: was plooien, bedden opmaken, administratief werk, onthaal en bediening, uitbaten winkel … Je gaat hierbij alleen aan de slag of in groep. Op diverse locaties bieden wij ook diensten aan in de buurt : bv. stoep vegen, bloemen water geven, vuilnisbak buiten zetten, met hond wandelen … Op die manier willen we mensen met elkaar verbinden en inzetten op warme en zorgzame buurten (bv. Dorpspunt in Beveren, Komen Eten in De Seizoenen).

Belevingsateliers
Belevingsgerichte activiteiten zijn: wandelen, luisteren naar verhalen, muziek maken, bewegen op het luchtbed, puzzelen, genieten van een ontspannende massage, koken, creatief bezig zijn … De beleving of het prikkelen en stimuleren van de zintuigen staat hierbij centraal.

Hoeve
Wie houdt van het landbouwleven kan terecht op de hoeve. Wij telen er groenten en fruit voor de eigen keuken, horeca in de buurt of Reo-veiling. Naast het courant aanbod worden ook een aantal bijzondere aardappelsoorten (bv. ratte, belle de fontenay, corne de gatte) en vergeten groenten (crosnes, topinambour) gekweekt, alsook de befaamde hopscheuten. Wassen, snijden en verpakken van de groenten gebeurt in het hoeve-atelier.
Op Hoeve voor Zes Zintuigen kun je terecht voor het spelenderwijs ontdekken en ontwikkelen van de zintuigen.

Kunst
Artîlerie is een bruisend kunsteneiland waar kunstenaars een werk- en ontmoetingsplaats vinden. Het atelier is een vrijplaats voor schilderen, etsen, animatiefilm, installaties, lino’s, muziek, dans en drama.

Begeleid werk
Via begeleid werk kun je je talenten inzetten op de gewone arbeidsmarkt (bv. het onderwijs, dienstensector of bedrijven) onder begeleiding van een jobcoach. Dit kan variëren van enkele uren tot enkele dagen per week. Begeleid werk verbindt mensen, creëert kansen en respecteert diversiteit. Lees meer over begeleid werk in deze folder.
De Lovie vzw is lid van het Vlaams Platform Begeleid Werken.

Fietsatelier Het Verzet
Fietsatelier ‘Het Verzet’ is een duurzame en inclusieve werkplek. Op eigen ‘verzet’ leert men hier onder begeleiding het métier van fietshersteller aan en zo redden we fietsen van de container.