Mobius : individuele ondersteuning

“Ik ben 26 jaar en mag op woensdagnamiddag bij een landbouwer een handje helpen. Ik begrijp niet goed wat mijn taken zijn. Kunnen jullie ons even op weg helpen?”

“Ik ben 40 jaar en woon sinds kort alleen. Alles loopt vrij goed alleen het poetsen van de studio vind ik moeilijk. Ik weet ook niet wat ik met mijn brieven en facturen moet aanvangen.”

“Thuis gaat het niet zo goed. Ik word snel kwaad want ik vind het moeilijk om rustig te zeggen wat ik denk of voel. Kunnen jullie mij hierbij helpen?”

“Ik wil niet meer naar de dagbesteding en daarom wil ik ook niet op de bus stappen die mij oppikt. Maar nu zit ik thuis en verveel ik mij. Ik zoek iemand die met mij kan praten, die kan helpen zoeken wat nu de beste oplossing is voor mij.”

Je kan bij ons terecht voor individuele begeleiding. Dit kan aan huis zijn, in één van onze locaties of waar nodig. De begeleiding kan verschillende vormen aannemen: van individuele gesprekken tot praktische en concrete tips.

Enkele voorbeelden: organisatie van het huishouden, hulp bij de zoektocht naar budgetbegeleiding of administratieve hulp, bemiddeling bij de werkgever, leren zelfstandig wonen, aanknopen of onderhouden van relaties of sociale contacten, psychosociale begeleiding …

De Lovie vzw maakt deel uit van Werkburo West-Vlaanderen dat een garantie wil bieden voor de goede praktijk van Begeleid Werk. Het Werkburo wil een actieve en sturende rol opnemen om de goede praktijk van Begeleid Werk verder te verspreiden.

Begeleid werk biedt personen met een beperking de kans om binnen het reguliere arbeidscircuit arbeid op maat uit te voeren, onder begeleiding van een jobcoach. Begeleid werk kan variëren van enkele uren tot enkele dagen per week. Aan deze arbeid zijn voor de werkgever geen loonkosten verbonden. Integendeel: begeleid werk heeft een maatschappelijke meerwaarde. Het verbindt mensen, creëert kansen en respecteert diversiteit.

Begeleid werk opstarten gebeurt in verschillende stappen onder begeleiding van een jobcoach van het Werburo. Hierbij wordt de methodiek van ‘Supported Employment’ gebruikt. De persoon zelf en de werkgever worden gedurende het hele traject bijgestaan, zowel inhoudelijk als administratief.

Contacteer ons via aanmeldteam.mobius@delovie.be, op het telefoonnummer 057 334 965 of meld je aan via het aanmeldformulier.