Mobius : individuele ondersteuning

“Ik ben 26 jaar en mag op woensdagnamiddag bij een landbouwer een handje helpen. Ik begrijp niet goed wat mijn taken zijn. Kunnen jullie ons even op weg helpen?”

“Ik ben 40 jaar en woon sinds kort alleen. Alles loopt vrij goed alleen het poetsen van de studio vind ik moeilijk. Ik weet ook niet wat ik met mijn brieven en facturen moet aanvangen.”

“Ik wil niet meer naar de dagbesteding en daarom wil ik ook niet op de bus stappen die mij oppikt. Maar nu zit ik thuis en verveel ik mij. Ik zoek iemand die met mij kan praten, die kan helpen zoeken wat nu de beste oplossing is voor mij.”

Je kan bij ons terecht voor individuele begeleiding. Dit kan aan huis zijn, in een van onze locaties of waar nodig. De begeleiding kan verschillende vormen aannemen: van individuele gesprekken tot praktische en concrete tips.

Enkele voorbeelden: organisatie van het huishouden, hulp bij de zoektocht naar budgetbegeleiding of administratieve hulp, bemiddeling bij de werkgever, leren zelfstandig wonen, aanknopen of onderhouden van relaties of sociale contacten, psychosociale begeleiding …

 

Werkburo West-Vlaanderen

Mobius is een van de partners van Werkburo West-Vlaanderen dat een garantie wil bieden voor de goede praktijk van Begeleid Werk. Het Werkburo wil een actieve en sturende rol opnemen om de goede praktijk van Begeleid Werk verder te verspreiden.

Begeleid werk biedt personen met een beperking de kans om binnen het reguliere arbeidscircuit arbeid op maat uit te voeren, onder begeleiding van een jobcoach. Begeleid werk kan variëren van enkele uren tot enkele dagen per week. Aan deze arbeid zijn voor de werkgever geen loonkosten verbonden. Integendeel: begeleid werk heeft een maatschappelijke meerwaarde. Het verbindt mensen, creëert kansen en respecteert diversiteit.

Begeleid werk opstarten gebeurt in verschillende stappen onder begeleiding van een jobcoach van het Werburo. Hierbij wordt de methodiek van ‘Supported Employment’ gebruikt. De persoon zelf en de werkgever worden gedurende het hele traject bijgestaan, zowel inhoudelijk als administratief.

Contacteer ons via aanmeldteam.mobius@delovie.be, op het telefoonnummer 057 334 965 of meld je aan via het aanmeldformulier.

 

Stap per stap

Het zorglandschap is de voorbije jaren sterk veranderd, ook maatschappelijke noden evolueren. Vanuit een bewust engagement ten opzichte van kwetsbare personen verruimt ook onze doelgroep en verbreedt onze werking. Vanuit Werkburo West-Vlaanderen bieden we met ‘Stap per stap’ sinds kort ondersteuning aan mensen die langdurig arbeidsongeschikt zijn door ziekte.

Woon je in de Westhoek en ben je al een tijdje arbeidsongeschikt door ziekte? Wens je jouw kansen in de maatschappij te (her)ontdekken? We gaan na wat voor jou belangrijk is en wat je talenten en interesses zijn. Bij jou thuis, op jouw maat en tempo.

Meer weten? Surf snel naar www.stapperstap.be.

‘Stap per stap’ kadert in het project ‘Westwijs’ in samenwerking met Vives e.a. partners en krijgt steun van de provincie en POM West-Vlaanderen.