Bezoeken en arrangementen

Een aantal locaties van De Lovie zijn historisch waardevol of hebben andere troeven die een bezoekje meer dan de moeite waard maken!

Wij zetten onze deuren graag open voor het kleuter- en basisonderwijs, jongeren, socio-culturele verenigingen, studenten,… en bieden hiervoor tal van interessante formules aan.

 

Voor socio-culturele verenigingen / studenten
-Op de koffie bij Jules Van Merris (erfgoedwandeling)
Data: op aanvraag
-De smaak van bijzondere groenten (Ga op culinaire ontdekkingsreis en maak kennis met bijzondere groenten, geteeld door personen met een verstandelijke beperking)
Data: op aanvraag > op weekdagen, niet tijdens vakantieperiodes.
-Achter de schermen van de dagelijkse werking
Data: op aanvraag > op weekdagen, niet tijdens vakantieperiodes.

Voor het basisonderwijs:
-Zintuigenrugzakwandeling (kinderen tussen 6 en 10 jaar ontdekken samen met onze ambassadeurs van natuurbeleving de prachtige groene omgeving van het kasteelpark aan de hand van leuke spelletjes, verborgen plekjes en een heerlijk kruidendrankje).
Data: 10 juli – 9 augustus – 21 augustus – 30 oktober van 13 tot 16 u., inschrijven via detreffer@delovie.be. Prijs: 2,5 euro
-De kruidenmeester vertelt (Onze kruidenmeester Patrick neemt kinderen tussen 6 en 10 jaar mee in de wereld van de kruiden. Al spelenderwijs leer je enkele kruiden kennen. Je leert hoe ze de gezondheid stimuleren en hoe je ze in voeding kan gebruiken. Samen zoeken we deze kruiden in onze kruidentuin. We proeven van een heerlijke kruidenthee of limonade en van kruidenkoekjes. We sluiten af met een spelletje rond kruiden)
Data: op aanvraag – prijs 2,5 euro

Voor de kleinsten:
-Speurtocht: Op zoek naar opa Gust (Kwebbel-eend vertelde Lowie het verhaal van een zekere opa Gust. Dat was echt “een boom van een kerel” en “heeeeel oud en wijs maar ook een beetje vergeetachtig”. Hij is de oudste inwoner van dit park. Hoe oud opa Gust is of hoe hij eruit ziet, weten we niet. Dat vertelde die kwebbel-eend er niet bij. Op zoek dus naar opa Gust!)
Data: vrij toegankelijk – de speurtocht is verkrijgbaar in het Trefhuis, Jules en Jolies en toeristische dienst Stad Poperinge: prijs: 2 euro
-Het meisje met de vogel (‘Het meisje met de vogel’ is een QR-wandeling die je langs de mooiste plekjes van kasteelpark De Lovie brengt. 10 QR-codes nemen je mee in een fantasierijk verhaal verbeeld door Sandra Vermeersch en met de stem van Maarten Vangansbeke. Start en eind van de wandeling is aan het kasteel)
Data: vrij toegankelijk – gratis

Meer info? Contacteer Angie Verbrigghe op het tel. nr. 057 344 365 of via mail naar angie.verbrigghe@delovie.be voor een bezoek of arrangement op maat van jouw interesse.