Mobius Joki : individuele ondersteuning

“Wij kregen recent de diagnose dat onze dochter een ontwikkelingsachterstand heeft als gevolg van een verstandelijke handicap. We willen haar graag zo goed mogelijk ondersteunen. Kunnen jullie ons hierin begeleiden?”

“Ik ben 14 jaar en heb het fragiele-X-syndroom. Hierdoor heb ik moeite met het leggen van contacten. Nochtans wil ik graag naar de jeugdbeweging maar durf de eerste stap niet te zetten.”

“Ik heb autisme en loop school in het regulier basisonderwijs. Huistaken plannen lukt me heel moeilijk, dit leidt wel eens tot discussie thuis. Kunnen jullie mij hierbij een handje helpen?”

“Ik ga met de bus naar school maar ’s morgens geraak ik maar moeilijk op tijd klaar. De bus moet dikwijls staan wachten. Een tijdje extra hulp in de vroege ochtend zou echt welkom zijn.”

“Ik ben een jongen van 15 jaar en heb een verstandelijke beperking. Ik zit volop in de puberteit. Mijn eerste verliefdheden steken de kop op … Ik weet niet goed hoe ik hiermee moet omgaan.“

Je kan bij ons terecht voor individuele begeleiding. Dit kan aan huis zijn, op school,  in één van de locaties van De Lovie of waar nodig.
De begeleiding kan verschillende vormen aannemen: van individuele gesprekken tot concrete en praktisch tips. Enkele voorbeelden: vorming omgaan met seksualiteit, opvoedingstips, ondersteuning in de klas, vrijetijdsbegeleiding …

Contacteer ons via het contactformulier, via socialedienst@delovie.be of op het telefoonnummer 057 334 965.

individuele begeleiding