Even hulp nodig

“Ik ben 9 jaar en heb autisme. Ik woon thuis en loop school in Ieper. Ik ben op zoek naar een logeerplaats omdat mijn ouders op reis gaan in de paasvakantie.”

“Ik woon sinds kort in een pleeggezin. Tijdens het weekend zijn er heel wat activiteiten gepland waardoor mijn structuur een beetje in de war geraakt. Het zou deugd doen om af en toe eens een weekendje uit huis te kunnen zijn.”

“Ik ben 18 jaar en woon thuis maar maak gebruik van dagondersteuning. Mama en papa zijn 20 jaar getrouwd en vieren dit met een weekendje Parijs. Kan ik twee nachtjes bij jullie verblijven?”

“Ik zit op internaat maar in het weekend en vakantieperiodes ben ik thuis. Dan slaap ik graag in mijn eigen bed maar zoek leuke activiteiten voor overdag.”

“Ik ga naar een gewone kleuterklas. Echter, mijn juf heeft een aantal vragen omtrent het syndroom van Down. Kunnen jullie haar even op weg helpen?”

Heb je maar even professionele ondersteuning nodig? Je kan ook voor een korte duur een beroep doen op onze dienstverlening. Wij gaan graag samen met jou op zoek naar een geschikt antwoord op je vraag.

Contacteer ons via het contactformulier, via socialedienst@delovie.be of op het telefoonnummer 057 334 965.

 

Erkenning als ODB

Wanneer je overal vastloopt, je door het bomen het bos niet meer ziet, dan kan ODB jouw zorgpartner zijn. De Lovie vzw is erkend als ODB of Observatie-, Diagnose- en Behandelingsunit voor personen met een verstandelijke handicap en gedrags- en emotionele stoornissen vanaf 16 jaar. Een multidisciplinair team van medewerkers ondersteunt je graag om opnieuw je weg te vinden naar een lonkend perspectief. Afhankelijk van je vraag, kunnen wij mobiele, ambulante of residentiële begeleiding aanbieden.

-ambulant: op afgesproken tijdstippen kom je naar een locatie van De Lovie vzw
-mobiel: een medewerker van De Lovie vzw komt bij jou aan huis
-residentieel: je verblijft 3 tot 6 maanden in een van onze locaties

Ook als zorgorganisatie of doorverwijzer kun je bij ons terecht voor vragen.

Wil je meer info over ODB, contacteer Delphine Deconynck via delphine.deconynck@delovie.be of op het telefoonnummer 057 334 218.