Even hulp nodig

“Ik woon alleen thuis bij mijn mama. Gisteren is ze gevallen en brak haar heup. Ze moet een tijdje in het ziekenhuis verblijven en daarna revalideren. Waar kan ik terecht?”

“Ik ben thuisverpleegkundige en behandel iemand met een verstandelijke handicap voor diabetes. Durf ik 5 minuutjes te laat komen, dan wil hij mij niet meer binnenlaten. Waarom is dit? Hoe kan ik dit aanpakken?”

“In de organisatie waar ik nu verblijf ben ik een paar keer heel agressief geweest. Ik vrees dat ik hier niet zal kunnen blijven als dit zo doorgaat.”

“Ik ga binnenkort alleen wonen in een kleine studio. Ik weet totaal niet hoe ik de verhuis moet aanpakken.”

Heb je maar af en toe of tijdelijk professionele ondersteuning nodig (om bijvoorbeeld mantelzorgers, familie of de organisatie waar je nu verblijft even te ontlasten)? Je kan ook voor een korte duur een beroep doen op onze dienstverlening. Wij gaan graag samen met jou op zoek naar een geschikt antwoord op je vraag.

Contacteer ons via het contactformulier , via socialedienst@delovie.be of op het telefoonnummer 057 334 965.

DSC_0275

Erkenning als ODB

Wanneer je overal vastloopt, je door het bomen het bos niet meer ziet, dan kan ODB jouw zorgpartner zijn. De Lovie vzw is erkend als ODB of Observatie-, Diagnose- en Behandelingsunit voor personen met een verstandelijke handicap en gedrags- en emotionele stoornissen vanaf 16 jaar. Een multidisciplinair team van medewerkers ondersteunt je graag om opnieuw je weg te vinden naar een lonkend perspectief. Afhankelijk van je vraag, kunnen wij mobiele, ambulante of residentiële begeleiding aanbieden.

-ambulant: op afgesproken tijdstippen kom je naar een locatie van De Lovie vzw
-mobiel: een medewerker van De Lovie vzw komt bij jou aan huis
-residentieel: je verblijft 3 tot 6 maanden in een van onze locaties

Ook als zorgorganisatie of doorverwijzer kun je bij ons terecht voor vragen.

Wil je meer info over ODB, contacteer Delphine Deconynck via delphine.deconynck@delovie.be of op het telefoonnummer 057 344 218.