Projectsteun

De Lovie vzw heeft nood aan private middelen voor de realisatie van zowel onroerende projecten als voor roerende investeringen.

Wil je een bepaald project helpen realiseren?
Ben je lid van een serviceclub?
Heb je iets te vieren ? Verjaardag, jubileum, opendeur…
Ben je lid van een vereniging en organiseer je graag iets ten voordele van het goede doel? Een optreden, een benefietmaaltijd, een motorrit…
Of wil je graag een crowdfunding op poten zetten voor één van deze projecten?
Bekijk onze Facebookpagina of iksteunmijngoededoel 
Of vraag meer informatie aan Eva.

Projecten 2023:

 • Hulp voor een comfortabele en aangepaste infrastructuur
  Huntingtonstoel
  Respect voor de mensen die we ondersteunen uit zich op verschillende vlakken, zeker ook in comfortabele en aangepaste infrastructuur en hulpmiddelen: tentbedden, visualisatieschermen, Beleef-TV, tillift, verzorgingsbed, hooglaagbad, gemotoriseerde bewegingstrainer, Huntingtonzetel, relaxzetels, materiaal gericht op zintuiglijke stimulering bij personen met autisme, diepe of meervoudige verstandelijke beperking …

 

 

 • Vrije tijd en ontspanning
  Schommelbank
  Ook op het vlak van recreatieve of sportieve ontspanning is vaak aangepast materiaal nodig: duobike, gemotoriseerde tandem, rolstoelfiets, gocarts, vogelnestschommel, een schommelbank… Wij streven naar duurzaam vrijetijdsmateriaal. Het zinvol invullen van vrije tijd is een basisrecht. Help jij ons om de personen die we ondersteunen een fantastische ervaring te bieden, een onvergetelijke leefgroepsreis…?

 

 

 • Dorpspunt in Nouter

  Een dorpspunt is een ontmoetingsplaats met een sociale functie voor de inwoners van het dorp. Je vindt er een buurtwinkel met korteketen producten, het is een knooppunt voor mobiliteit en een plaats waar inclusieve activiteiten georganiseerd worden. We plannen de opstart van een nieuw dorpspunt in Dranouter in december 2023. We zoeken vooral financiële middelen en materiaal voor het inrichten van dit dorpspunt. 

 

 

 • Soeperheroes: Inclusieve soep & lunchbar in Ieper

  Soeperheroes is een bijzonder project: een ontmoetingsplaats en vertrek- en terugvalbasis voor begeleid werk. De Lovie vzw, Vondels vzw, en Westlandia vzw zetten vanuit gedeelde expertise een aanbod van training, begeleiding en begeleid werk op. De uitbouw van een professioneel uitgebate soep- en lunchbar, waarin mensen met een beperking samen sociaal kunnen ondernemen, vormt het centraal onderdeel van dit initiatief.

 

 • Tulpa Rosa: Respijtwonen in Lo 
  Tulpa en Rosa zijn twee huisjes gelegen in het rustige Lo, op een boogscheut van het dagbestedingscentrum De Seizoenen. Hier kunnen jongvolwassenen samen even proeven van wonen in groep (voor een nacht of voor enkele nachten per week). Na hun dagbesteding komen zij naar deze huisjes om samen  een mooie avond te beleven, onder begeleiding van een vertrouwde orthopedagoge. Deze vorm van respijtwonen geeft ouders de kans om even op adem te komen en geeft de personen die we ondersteunen de kans om kennis te maken met het leven in een groep. Dit project start in september 2023. Hiervoor zijn we nog op zoek naar: financiële middelen om een schilder aan te stellen, enkele bedden, matrassen, tuinmeubilair, keukengerief …

 

 • 7 anjers, 7 dromen
  7 anjers 7 dromen
  Op 26 oktober 2023 organiseert De Lovie vzw voor de vierde keer een muzikale schlagernamiddag voor de personen die we ondersteunen. De namiddag is ontstaan vanuit hun wens en is elk jaar heel succesvol met 400 deelnemers. Het is voor een aantal personen niet evident om buiten de organisatie aan te sluiten bij andere optredens. Tijdens deze editie kunnen de deelnemers genieten van verschillende optredens van o.a.  De Droomband en Laura Lynn. We bieden chocomelk, koffie en iets lekkers aan. Kan jij ons een financieel steuntje geven om de artiesten en P.A. te boeken? Of misschien kan jij ons steunen met donuts of iets lekkers?

 

 • Steun het Begijnhof in Diksmuide
  Begijnhof
  In mei 2023 opent de gerestaureerde poldervleugel met vijf kleinschalige woningen en een grote ontmoetingsruimte. Shop online via onze Trooperpagina en steun  dit project!