Projectsteun

De Lovie vzw heeft nood aan private middelen voor de realisatie van zowel onroerende projecten als voor roerende investeringen.

Wil je een bepaald project helpen realiseren?
Ben je lid van een serviceclub?
Heb je iets te vieren ? Verjaardag, jubileum, opendeur…
Ben je lid van een vereniging en organiseer je graag iets ten voordele van het goede doel? Een optreden, een benefietmaaltijd, een motorrit…
Of wil je graag een crowdfunding op poten zetten voor één van deze projecten?
Bekijk onze Facebookpagina of iksteunmijngoededoel 
Of vraag meer informatie aan Eva.

Projecten 2024:

 • Hulp voor een comfortabele en aangepaste infrastructuur
  HuntingtonstoelRespect voor de mensen die we ondersteunen uit zich op verschillende vlakken, zeker ook in comfortabele en aangepaste infrastructuur en hulpmiddelen: een snoezelruimte, tentbedden, visualisatieschermen, beleef-TV, gemotoriseerde bewegingstrainer, Huntingtonzetel, relaxzetels, materiaal gericht op zintuiglijke stimulering bij personen met autisme, diepe of meervoudige verstandelijke beperking …

 

 

 

 • Vrije tijd en ontspanning
  SchommelbankOok op het vlak van recreatieve of sportieve ontspanning is vaak aangepast materiaal nodig: duobike, gemotoriseerde tandem, rolstoelfiets, gocarts, vogelnestschommel, een schommelbank… Wij streven naar duurzaam vrijetijdsmateriaal. Het zinvol invullen van vrije tijd is een basisrecht. Help jij ons om de personen die we ondersteunen een fantastische ervaring te bieden, een onvergetelijke leefgroepsreis…?

 

 

 • Kampeermateriaal voor onze leefgroepen
  Wist je dat je De Lovie vzw kan steunen wanneer je online shopt? En dat zonder dat het jou ook maar één cent extra kost.Gewoon door eerst via www.trooper.be/delovie te passeren en vanop die pagina door te klikken naar één van de meer dan 1.000 webshops die ons met veel plezier een stukje van jouw aankoopbedrag schenken. We troopen in de komende periode voor kampeermateriaal. Tenten, kampeerstoelen en tafels die door de leefgroepen gebruikt mogen worden.

   

 • 7 anjers, 7 dromen
  7 anjers 7 dromenOp 24 oktober 2024 organiseert De Lovie vzw voor de vijfde keer een muzikale schlagernamiddag voor de personen die we ondersteunen. De namiddag is ontstaan vanuit hun wens en is elk jaar heel succesvol met 400 deelnemers. Het is voor een aantal personen niet evident om buiten de organisatie aan te sluiten bij andere optredens. Tijdens deze editie kunnen de deelnemers genieten van verschillende optredens van o.a.  De Droomband en Yves Seghers. We bieden chocomelk, koffie en iets lekkers aan. Kan jij ons een financieel steuntje geven om de artiesten en P.A. te boeken? Of misschien kan jij ons steunen met donuts of iets lekkers?

 

 • Fietsatelier Het Verzet
  Fietsatelier Het Verzet kon in 2023 van start gaan dankzij een geslaagde crowdfunding en steun van Bond Beter Leefmilieu. De werking telt ondertussen 7 mensen die afwisselend technische vaardigheden rond fietsherstellen aanleren. Het Fietsatelier is nog op zoek naar steun om haar werking voort te zetten. Je kan Het Verzet steunen door een financiële gift voor de aankoop van materiaal of door een oude fiets te schenken die de medewerkers mogen opknappen en verkopen. Meer info: het.verzet@delovie.be

 

 • Dorpspunten
  Een dorpspunt is een ontmoetingsplaats met een sociale functie voor de inwoners van het dorp. Je vindt er een buurtwinkel met korteketen producten, het is een knooppunt voor mobiliteit en een plaats waar inclusieve activiteiten georganiseerd worden. Momenteel zijn er 6 dorpspunten in de Westhoek: in Beveren, in Krombeke, in Stavele, in Pervijze, in Zandvoorde en in Dranouter. Voor deze dorpspunten zoeken we vooral financiële middelen voor het verder uitbouwen van de werking. 

 

 

 • Soeperheroes: Inclusieve soep- & lunchbar in Ieper
  Soeperheroes is een bijzonder project: een ontmoetingsplaats en vertrek- en terugvalbasis voor begeleid werk. De Lovie vzw, Vondels vzw, en Westlandia vzw zetten vanuit gedeelde expertise een aanbod van training, begeleiding en begeleid werk op. De uitbouw van een professioneel uitgebate soep- en lunchbar, waarin mensen met een beperking samen sociaal kunnen ondernemen, vormt het centraal onderdeel van dit initiatief. Dit initiatief  is op zoek naar steun om hun wreking verder uit te breiden, bv. voor de aankoop van een snelkoeler om de soep te kunnen verdelen bij bedrijven in de buurt. 

 

 

 • HUB: Creatieve zorglocatie

  De HUB is een creatieve locatie waar (zorg)technologie, digitale technieken en bottom-up zorginnovaties hand in hand gaan met zinvolle dagbesteding voor personen met een verstandelijke beperking. De personen die we ondersteunen gaan samen met begeleider Pieter creatief aan de slag om eigen projecten te realiseren. Ze maken producten zoals gsm-hoesjes, creatieve prints, personal gifts, relatiegeschenken, hulpmiddelen… met de 3D-printer, lasercutter en textielprinter. De ideeën komen grotendeels van de medewerkers zelf.We willen in 2024 en volgende jaren investeren in de uitbreiding van het machinepark,  extra laptops en computers, nieuwe ontwikkelingen en digitale borden.