Woonondersteuning

“Ik heb net het secundair onderwijs afgewerkt. Ik wil graag zelfstandig wonen in het centrum van Wervik maar heb toch nood aan een hulplijn voor als het wat moeilijker gaat. Ik zou het ook fijn vinden als er ’s morgens en ’s avonds iemand langskomt om wat planning op te maken en vragen te beantwoorden.”

“Ik woon al mijn hele leven bij mijn ouders in Ieper. Afgelopen weekend vierden zij hun 60e huwelijksverjaardag. Wie zal voor mij zorgen als zij er niet meer zijn? Bij familie kan ik niet terecht. Ik zou graag in Ieper blijven wonen.”

“Mijn ouders zijn bereid te investeren in een woning die ik kan delen met andere mensen die begrip hebben voor mijn autisme. Kan ik een beroep doen op jullie voor permanente woonbegeleiding?

“Ik ben 52 jaar en mijn gezondheid gaat achteruit. Ik heb veel verzorging nodig en de huidige ondersteuning volstaat niet meer. Ook mijn woning is niet aangepast. Kunnen jullie samen met mij op zoek gaan naar een oplossing?”

“Ik ben 25 jaar en woon in een groepswoning voor mensen met gedrags- en emotionele problemen. Mijn grote droom is te gaan samenwonen met mijn vriendin. Kunnen jullie mij hierin stap voor stap begeleiden?

Je kan bij ons terecht voor woonondersteuning. Naargelang jouw voorkeur en zorgvraag kun je alleen wonen of in een kleinschalige groepswoning, met een lage of hoge begeleidingsintensiteit. Wij bieden gespecialiseerde woonzorg aan in het geval van een uitgesproken medische problematiek of psychische kwetsbaarheid, fysieke problemen of dementie … Woonondersteuning is mogelijk in een locatie van De Lovie vzw, in je eigen woning of huurhuis.

Contacteer ons via het contactformulier, via socialedienst@delovie.be of op het telefoonnummer 057 334 965.

 

Onmiddellijk beschikbaar

In de regio Diksmuide hebben wij momenteel een onmiddellijk beschikbaar aanbod woonondersteuning in
De Pastorie in Keiem. Meer info over De Pastorie vind je hier.
Heb je vragen of ben je geïnteresseerd? Contacteer Nele Delhaye via nele.delhaye@delovie.be of op het telefoonnummer 057 344 259.

Ook in Wervik hebben wij een onmiddellijk beschikbaar aanbod woonondersteuning. Klik hier voor meer info.
Heb je vragen of ben je geïnteresseerd? Contacteer Veerle Alleman via veerle.alleman@delovie.be of op het telefoonnummer 057 344 346.

Bovenstaande beschikbare plaatsen kun je ook terugvinden op de site Wegwijzer van het Vlaams Agentschap voor Personen met een Handicap.