De Seizoenen

In De Seizoenen kunnen ruim 20 personen met een verstandelijke handicap terecht voor dagondersteuning. Naast huishoudelijke taken, bestaat de dagbesteding uit een gevarieerd aanbod activiteiten. De aanpalende woning (Weststraat 19) is een geschenkenwinkel: Aurelia. Je kan er terecht voor kleurrijke kaarsen, kaartjes in handgeschept papier, handgemaakte keramiek, fruitige aperitieven, originele confituren, …. De Kamer van Clem, op de eerste verdieping, presenteert het leven en literaire werk van Clem Schouwenaars die in het huis woonde van 1973 tot 1979.

In april 2016 is De Seizoenen van start gegaan met een nieuw initiatief: ‘Komen eten’. Buurtbewoners worden uitgenodigd samen te tafelen in De Seizoenen. De titel is een knipoog naar het populaire programma op VIER. De Lovie investeert graag in buurtgerichte ondersteuning waarbij we de sociale netwerken lokaal willen versterken en de onderlinge informele steun tussen buurtbewoners bevorderen.

Dit project kreeg steun vanuit Cera (regionale adviesraad Veurne-Diksmuide) en de Koning Boudewijnstichting (Buurten op den Buiten).