Vrienden van De Lovie

Vrienden van De Lovie zijn ondernemers met een hart voor maatschappelijk en sociaal ondernemen. Michiel Bulcke, Roeselaars ondernemer en papa van Louis en Alexander die bij ons verblijven, nam hiertoe het initiatief in 2013. Ondertussen nemen bijna 30 ondernemers het heft in handen en realiseren met een structurele financiële bijdrage zorggerelateerde projecten binnen De Lovie vzw die niet door de overheid bekostigd worden. We investeren in nieuwe gebouwen, in dagbestedingsprojecten en in innovatieve zorgmogelijkheden. Zo bouwen wij, als ondernemers, samen met De Lovie vzw aan een inclusieve toekomst in de Westhoek met werkgelegenheid voor kwetsbare personen. Dit betekent een maatschappelijke waarde creëren voor de samenleving. Zowel voor de ondersteunde personen, de betrokken ondernemingen, de medewerkers van onze bedrijven en de inwoners van de Westhoek.

Zit sociaal ondernemen ook in jouw bedrijfs-DNA?
Wil jij met jouw onderneming en jouw medewerkers helpen om een rechtstreekse sociale impact te realiseren in de Westhoek?
Neem dan zeker contact met ons op om de mogelijkheden te bekijken. 

Enkele structurele projecten waaraan de vrienden hebben bijgedragen:

  • Digitalisering van hulpmiddelen in de HUB (aankoop laserprinter en 3D-printer)
  • Proeven van wonen bij Tulparosa
  • Opstart Dorpspunt in Nouter
  • Inrichting jongerencampus De Katapult
  • Opstart Dorpspunt in Beveren
  • Woonproject Laubia GES+++
  • Realisatie keramiekatelier
  • Het Begijnhof in Diksmuide

In ons nieuwe logo symboliseert het grote hartvormige blad van de linde zorgzaamheid, verweven met onze slogan ‘Loving, caring, sharing’. Het lindeblad werd gekozen omdat deze boom zich op het kasteelpark De Lovie bevindt, maar vooral omdat het verwijst naar zijn verbindende rol als gemeenschapsboom, waar vroeger werd vergaderd, gedanst en recht gesproken. Met Vrienden van De Lovie willen we de gemeenschap versterken en een gevoel van verbondenheid creëren. De naar rechts wijzende punt benadrukt onze toekomstgerichte visie en het innovatief denken.