Dorpspunt in Beveren

Dorpspunt in Beveren is een plek waar inwoners uit Beveren en omgeving elkaar kunnen ontmoeten en uit het dorp verdwenen diensten terugvinden. Het Dorpspunt wordt uitgebaat door personen met een verstandelijke handicap die ondersteund worden vanuit De Lovie vzw. Met het Dorpspunt willen we mensen met elkaar verbinden en investeren in een warme en zorgzame buurt.

Het Dorpspunt zet in op drie belangrijke pijlers:
1) Buurtwinkel met bijzondere aandacht voor korte keten landbouwproducten: fruit en groenten, zuivel en vleeswaren. Daarnaast kun je er ook brood en gebak verkrijgen of bestellen.
2) Ontmoetingsplek met sociale functie: Je kunt er binnenlopen voor een praatje bij de koffie, al of niet gekoppeld aan een bepaalde vraag naar dienstverlening.
3) Knooppunt voor mobiliteit: Je kunt er afspreken om te carpoolen, een bakfiets ontlenen, e-bike huren of je fiets laten herstellen.

Dorpspunt in Beveren won de Matexi Award, de prijs voor het meest verbindend buurtinitiatief van België.

“De jury vindt hierin een mooi voorbeeld van maatschappelijke inbedding van de zorg, de creatie van wederzijdse betrokkenheid, en een oplossing van het aanbieden van diensten in afgelegen woonkernen. Volgens de jury kan het initiatief vele kleine buurten en dorpen inspireren.”

Dorpspunt in Beveren werd ook genomineerd als Radicale Vernieuwer (initiatief van o.a. de Sociale Innovatiefabriek, Radio 1 en De Standaard).

Dorpspunt in Beveren
Roesbruggestraat 20
8691 Beveren aan de IJzer (Alveringem)
057 377 273

Openingsuren:
Ma – woe – do – vrij: 9.00 – 17.00 u.
Di: 9.00 – 18.15 u.

-Bewaar voldoende afstand tussen elkaar (min. 1,5 m.).
-Maximum 1 klant per vierkante meter, 1 klant in winkelgedeelte, volgende klant wacht in ontmoetingsruimte.
-Ingang langs voordeur, uitgang langs schuifdeur.
-Winkel in de mate van het mogelijke alleen.
-Betaal bij voorkeur met Bancontact.