Herstelfonds
Dorpspunt in Nouter
Op 8 december opende het zesde dorpspunt van De Lovie vzw. In het Dorpspunt in Nouter kan je lokale producten aankopen, is er een horecaruimte met sociale ontmoetingsplaats en worden verbindende activiteiten georganiseerd. Mede dankzij het Herstelfonds kan De Lovie vzw investeren in de inrichting van het pand op het Planciusplein 2 in Dranouter.
Leader Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling
Een sociaal, gastvrij, inclusief en groen kasteelpark voor iedereen
We investeren in het hoeveproject De Biotope. Hiermee willen we mensen uit de buurt met interesse voor dieren, duurzame landbouw, kinderen en jongeren, mensen die we ondersteunen en de medewerkers met een beperking, die voor de dieren zorgen en het voedselbos onderhouden, met elkaar in contact brengen. We werken een programma rond groene rustruimtes uit voor professionele spelers (psychologen en coaches).
Uitbreiding en versteviging van de werking van Dorpspunt Beveren via nieuwe dorpspunten
Dankzij dit project bieden wij de personen die we ondersteunen de mogelijkheid om hun rol als dorpspuntmedewerker ten volle op te nemen. We versterken hun talenten door coaching en ondersteuning. Zij leren specifieke technieken aan en dragen hun kennis en ervaring uit naar andere Dorpspunten, binnen De Lovie vzw en in scholen.
Sociale restauratie en inclusief wonen in historisch stadscentrum Diksmuide
Met de restauratie van de Poldervleugel van het Begijnhof zetten we in op duurzame, kwaliteitsvolle en betaalbare woningen voor kwetsbare doelgroepen. We investeren in de vermaatschappelijking van de zorg en zetten in op inclusieve workshops en samenwerkingen met de buurt.
CSR op Kasteeldomein De Lovie als katalysator voor sociale en inclusieve plattelandsontwikkeling
We willen het kasteelpark De Lovie openstellen voor het publiek om er te genieten van de rust en de natuur. Dit doen we door het park toegankelijk te maken voor wandelaars en fietsers en door het organiseren van teambuildings, bezoeken en rondleidingen voor bedrijven, verenigingen en scholen. Het kasteel speelt een centrale rol en krijgt een duurzame herbestemming met een belevingsgerichte invalshoek. Tijdens de zomermaanden kan je genieten van een hapje en een drankje op het zomerterras bij het kasteel en de vijver, een samenwerking met Kunstenfestival Watou.
Buurten op de Buiten -KBS – VLM
Koffie en Klei: pop-up zomerterras in Dikkebus
Vlakbij Dikkebusvijver, Ieper, opende van 12 juli tot 13 september het pop-upzomerterras Koffie & Klei. Het terras was een initiatief van Atelier Het Vijverhof, een dagondersteuningslocatie van De Lovie vzw. Onze medewerkers, mensen met een beperking, baatten het terras uit samen met vrijwilligers uit de buurt. Hun eerste horeca-ervaring waarbij ze koffie, koekjes en thee opdienden in zelfgemaakt keramiek! Op het terras geniet je van weidse vergezichten en in huis vervaardigd artistiek keramiek. Koffie en Klei kreeg de steun van Buurten op de Buiten voor de aankoop van terrasmeubilair, parasols en een koffiemachine.
Bond beter Leefmilieu – Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer
Inclusief fietsatelier Het Verzet
Fietsatelier ‘Het Verzet’ wordt een duurzame en inclusieve werkplek voor mensen met een beperking. Op hun ‘verzet’ leren zij het métier van fietshersteller aan en redden zo fietsen van de container. Dankzij de steun van Bond Beter Leefmilieu en Fonds Duurzaam Materialen- en Energiebeheer werden de bijdrages van de crowdfunding verdubbeld. Daarmee kunnen wij infrastructuur en gereedschapsmateriaal aankopen. Met dank aan alle mensen die onze fietsdroom steunen!
Cera
Een kassa voor het Dorpspunt in Nouter
Dankzij de steun van Cera kan het Dorpspunt in Nouter een kassa aankopen. Dit kassasysteem met pictogrammen betekent een echte meerwaarde voor onze medewerkers. Met dit systeem kunnen zij hun talenten in de winkel en horecazaak ten volle ontplooien en sociale interactie bevorderen: orders opnemen, intikken, de rekening maken en afrekenen.
Functionele multimediaruimte in Het Havenhuis in Reninge
Dankzij de steun van Cera kon Het Havenhuis een functionele multimediaruimte met projectiescherm, beamer, boxen en laptop inrichten. De personen die we ondersteunen, mensen met een niet-aangeboren hersenletsel, genieten er van rustige filmnamiddagen, quizzen, muziek en ontmoetingen met mantelzorgers. De ruimte is tevens toegankelijk voor externen, buurtbewoners en vrijwilligers om er te vergaderen. Na democratische stemming in het huis werd voor de ruimte de toepasselijke naam De Waterhoek gekozen. De ruimte kijkt immers uit op het weidse landschap van het gehucht Waterhoek in Lo-Reninge.