Over de randen

Duotentoonstelling in Kasteel De Lovie
Van harte uitgenodigd!

In de kunstwereld nemen broers en zussen een bijzondere plaats in. Anders dan vrienden, koppels of groepen die elkaar in hun latere leven vinden door gemeenschappelijke interesses, groeien broers en zussen samen op. Vinden we die onlosmakelijke band ook terug in hun beeldend werk?

Jo verblijft in Het Proveniershuis en is al jaren een vaste waarde in Studio Artîlerie (www.studioartilerie.be). Gestaag ontwikkelde hij zijn eigen schriftuur. Keer op keer herhaalt hij dezelfde vormen en zoekt naar nieuwe combinaties. Die tekens doen ons aan Egyptische hiërogliefen denken.

Lut woont en werkt in België en Portugal waar ze ook op regelmatige basis haar werk tentoonstelt. Met haar studies filosofie als achtergrond, zoekt Lut in haar beeldend werk de energie van het woord op. Handgebaren en polsbewegingen zetten – laag per laag – leestekens om in beeldtaal …

Elk op hun eigen persoonlijke manier gebruiken ze het onuitspreekbare als de basis van hun artistiek traject. Dat taal het werk van Jo en Lut verbindt, is overduidelijk. De kunst van broer Jo en zus Lut voegt aan het begrip moedertaal een nieuwe dimensie toe.

Kasteel De Lovie: eerste verdieping
Open zondag 15 september en van woensdag 18 tot en met zondag 22 september 2024 van 14 u. tot 18 u.

Welkom!